Ahojky!
Moooc díky za tvé odpovědi!!
Co se víza týče, chystám se volat na indonéskou ambasádu tady v Pze, myslím si, že mi poví přesně to, co píšeš ty, tedy vyřídit si tady dvouměsíční vízum a posléze prodlužovat na imigračním v provincii. Otázkou zůstává, kolikrát jsou schopni mi ho prodloužit.. Netušíš, kolik stojí jednorázové prodloužení o měsíc na tamějším imigračním? Druhou možností je vyjet na skok do jiných států JV Asie..a vízum tedy opětovně vyřídit...v tomto případě mi mohou nabídnout opět dvouměsíční?? nebo jen měsíční? dále píšete, že ve většině případů vyžadují zpáteční letenku, zároveň uvádíte, že při dvouměsíčním vízu by postačila rezervace letu, kterou samozřejmě vzápětí zruším..chápu to správně? Nebudou mi posléze dělat problémy po příletu do Ind.?
A teď k druhé otázce

Nééé, to by mě ani nenapdlo, podzržovat vízum kvůli obchodu!!! Jde o to, že už dlouho s kamarádem mluvíme o obchodu s kávou, kakaem a vůbec obecně kořením...a když jsem Ind. navštívila, nemohla jsem si nevšimnout, jak vynikajícně tam chutná káva....navíc roste prakticky všude..to samé s kakaem..a z toho pramení má otázka..jaké jsou podmínky pro vývoz těchto komodit.
Jde mi pouze o export tamějších výrobků do ČR, strávila jsem dost času googlováním vývozních podmínek, bohužel mě to stále odkazovalo na import českých výrobků do Indonésie..tedy celní tarify apod. Maximálně nějaké porovnání vývozu a dovozu apod. Zda se uplatňují na vyvážené výrobky nějaké kvóty či subvence..omezení, netuším. Jelikož by šlo o výrobky spotřební,defakto potraviny, určitě bude vývoz podmíněn nějakými hygienickými normami..Ale to hlavní by měl být nějaký papír, formulář, že mohu -- tedy jsem oprávněná vyvézt tolik a tolik množství kávy..až posléze vyhledat speditéra, s kterým se domluvit na přepravních podmínkách....
Budu ještě chvíli googlit, když nic nenajdu...chystám se volat na MZV, ambasádu nebo Czechtrade...
Děkuju vám převelice.....
Ela