--> Ikan hiu:
Myslim, ze vsude se da nejak dostat, do kazdyho mesta neco jede a pokud chces fakt daleko, tak lide z odlehlych vesnic/ ostrovu jezdi na trhy jednou tejdne urcite, chce to mit cas a domluvit se. Nebo lze pronajmout motorovej clun- na Kei jich bylo dost, 2000/ litr benzinu, na Kei Besar uz to bylo 4000Rp. A pokud nezbude nic jinyho, tak kanoe a padluj, ale jen pokud nejsou vlny. V jednom mi to slo, ale ve dvou je uz tezky udrzet stabilitu. Na volne more urcite ne.
Vubec na Molukach jsou vetsinou vsechny komodity drazsi, vse import z Javy. Snad krome ryb, tech maj dost, ja nic jineho nejed.
Na Kei je to 2/3 muslimu, 1/3 krestane, ja byl jen s muslimama. Vesnice obyvaj vetsinou jen prislusnici jednoho nabozenstvi, kdyz ne tak je rozdelena na "atas" a "bawah" nebo tak nak ( zalezi na terenu

) a sou vlastne dve. Jinak na Kei byly problemy v r. 1999 jen asi dva mesice zemrelo kira2 100 lidi dle mistnich. Ted uz je klid takze zadnej strach.
Me lidi v Tualu rikali, ze pristavaci plocha v Bandaneire je rozbita a letiste neni v provozu. Nevim, z vic zdroju to nemam.
Na Kei nejvic prsi leden - duben, nejlip tak zari- rijen.
Pokud jde o malarii a tyfus, oboji sem chytl tam, bral sem profilax mexaquin koupenej v Indo, pak pri zachvatu chloroquin, kdyz horecky nesly dolu nastoupil lariam a v nemocnici sem dostal este fansidar, nakonec dolecovali na Bali a dali mi maltron nakej nejnovejsi lek, z Ciny prej...
Zachvat sem mel o pulnoci, ale rano sem nastoupil do nemocnici az v jedenact, byla zrovna nedele a nemocnice krestanska, takze se modlili... Na mistni pomery este dobra, postavili ji tam Holandani (v Langguru) Pobyl sem osm dni, pet dni na kapackach, nakonec platil asi
1 300 000Rp.
Co me pustili, tak sem druhej den letel dolecit na Bali, z Tualu sem to stih za jeden den prestup v Ambonu - letiste pekne, asi nove? Akorat daleko z mesta a musi se lodi - a v Makassaru - celkem myslim kol 1 600 000, ale slo by levnejc, z Makassaru sem letel drahou garudou za 580 000.
tak zatim fajner