Ahoj Pepo,
jo Anggruk trek by mohl byt dobry, jen jestli ma s na svuj termin letadlo objednane, jelikoz my tam byly v srpnu a do řijna byly lety plne...i kdyz jsem nabizeli znatelne vic penez, proiste smula... takze jsem se tam nedostali, jelikoz se nam nechtelo jit do Anggruku a pak tyden stejnou cestou zpet. Cena letu je 9 milionu IDR - jedna cesta. Samozrejme pokud vas lezti vic, cena se deli - jako kdyz sezenes vic turistu, mistnaci neplatí.
My meli 9 denni trek za 16 milionu kompletne s dopravou, pruvodcem a dvema nosici - meli jsem kazdy 30 kilove krosny a tak bychom s nima asi tezkym terenem neprosli, alespon ja teda ne. Bylo to super, ze jsme nikde nebloudili - misty byly cesticky neznatelne a ze jsme mohli prostrednictvim pruvodce komunikovat s lidmi, kteri indonezsky umeli leda tak Nama saya... a tim to koncilo, takze on nam prekladal a bylo to fakt super.

Pak jsem jeste delali trek v okoli Baliemu, to bylo take fajn poznat kulturu Daniu, ale nekteri jsou opravdu nehezky zkazeni turistama a nekompromisne vyzaduji penize i za vyfoceni jejich honaje!! No ale s tim se musi tak nejak pocitat, fotky osoby- 1 foto 5-20 tisic IDR - 1 osoba. To jsou taxy se kteryma jsme se setkali a bylo to normalne na treku, nemyslim tim skanzen Jiwika - tam byli nejlevnejsi - 4 tis.= 1 fotka.
Biak - je fajn vyjet na Padaido islands, opustene ostruvky s kokosovejma palmama, bilym piskem a spoustou musli. Bez davu turistu. Opravdu padada. Jeden 2 denni najem lodky je 4 mil. My tam byly 4 dny a en nam trvalo nez jsme se k lodi dostali - takze jsem pak na ostrovech travili 2,5 dne - oni totiz pocitaji 2 denni vylet - 4 mil. - jeden den jedes tam a druhy den ve 14 hod. zpet = 2 dny na ostrove. My byly 3 dny, za lod jsem si priplatili 500 tis. a takze v nasem meritku jsem tam byli na ostrove 2,5 dnů. Na potapeni to je tam uplne skvele, my tedy jen snorchlovali, ale Italove vedle nas se potapeli a rikali ze to bylo fakt bomba. Byli tam na potapeni tyden a jezdili z ostrova na ostrov. Skoda ze jsme meli jen ty 3 dny jelikoz kdybychom nemeli letenky, tak bychom jiste zustali dele. Pokud mate stan, dostatek pitne vody a jidla, muzete se nechat vysadit na nejakem opustenem ostrove a rict aby pro vas lodi treba za 2 dny prijeli. Proste pri vice casu se da podnikat leccos. J.